Dit model heeft een afwijkend frame ten op zichte van de reguliere uitvoering; door de hogere balhoofdbuis is de zit net wat meer rechtop en daarnaast geeft de andere bovenbuis ook een andere look aan de fiets.

Maar deze uitvoering is boven alles een echte Metropolis: dus de kenmerkende stalen spatborden met massieve spatbordstangen, sterke kunststof kettingkast, oversized dubbele poot standaard en oversized voordrager.

Verkrijgbare kleuren

Dames
  • azuur blauw mat
  • zwart mat
  • retro groen mat

Verkrijgbare framematen

Heren

-

Dames

51 - 57

Bijzonderheden

voordrager made in Holland!

Het komt niet meer veel voor tegenwoordig, maar echt handwerk bestaat nog steeds in Nederland. Een mooi voorbeeld is deze voordrager, gelast en gelakt door het familiebedrijf Steco in het mooie Stroe.

Steco is al sinds 1928 bezig om fietsen nog comfortabeler te maken. Steco is dan ook nog een echt familiebedrijf en is net als BSP een echt Hollands familiebedrijf. 

Robuust BSP

Heb je de fietsen van BSP al bekeken? Een merk dat trots is op haar robuuste imago. Zo robuust zelfs dat diverse fietsverhuurbedrijven er in de stad voor kiezen om BSP fietsen te verhuren aan de toeristen zodat ze zeker weten dat ze heel terugkomen. De fietsen én de toeristen.

Een fiets krijg in Nederland heel wat te verduren. Overvolle fietsrekken, stoeprandjes, tegenwind en regen. Een BSP fiets is speciaal ontworpen voor deze typisch Nederlandse omstandigheden. Wat dat dan precies is? Dat moet je ervaren. Je moet het stuur in je handen voelen en tegen de wind in kunnen trappen. 

BSP fietsen Uitermate geschikt voor de verhuur

Sinds 2012 verhuurd Otto bikes fietsen aan toeristen in Amsterdam. Een keiharde stad voor fietsen. De verhuurfiets moet tegen meer kunnen dan alleen een stootje.

“We zijn begonnen met Cortina fietsen in de verhuur. Maar sinds 2016 zijn we overgestapt op de BSP fietsen”, zegt Edwin, eigenaar Otto Bikes. “Deze zijn het sterkst en hebben het minste last van de obstakels in de stad of het ruwe gebruik door de toeristen”.  

De verhuurfietsen van Otto Bikes zien er ook niet uit als een verhuurfiets zoals je veel ziet rijden in de stad. “Toeristen vinden het fijn als ze onherkenbaar door de stad kunnen rijden”, legt Edwin uit.

Vooral de BSP Metropolis is geliefd bij de huurders. Deze robuuste stadsfiets met handrem en 7 versnellingen en bagagerek vooraan het stuur geeft voldoende ruimte om bijvoorbeeld een tas of koffertje mee te nemen. Ook heeft BSP als één van de weininge fietsfabrikanten een model met laag 47cm frame, het ideale formaat voor de toeristen die niet die typische Nederlandse lange benen hebben.

“De google referenties die we krijgen zijn vaak erg goed”, glundert Edwin. “Dat komt door de kwaliteit van de fietsen en het goede onderhoud dat wij doen”. Binnenkort gaat Otto Bikes weer een grote partij van de oude BSP verhuurfietsen vervangen zodat ze de kwaliteit kunnen blijven bieden die de toeristen inmiddels gewend zijn. “We gaan de huidige BSP fietsen tweedehands verkopen”, vertelt Edwin. “Omdat het zulke goede fietsen zijn kunnen we voor de fietsen een prima prijs vragen”.

In 2020 verwacht Otto Bikes een kleine toename in de verhuur van elektrische fietsen. Ook dan valt hun keuze weer op BSP.

“Onze klanten staan centraal”, zegt de eigenaar van Otto Bikes. “We doen er dan ook alles aan om onze klanten fietsen te verhuren waardoor we niet alleen hen, maar ook de fietsen weer heel terug te zien in onze winkel.

De BSP Metropolis is verkrijgbaar vanaf 619 Euro. De Metropolis E-bike is verkrijgbaar vanaf 2.199 euro. Een fiets huren bij Otto bikes kost 10 euro per dag. 

Edwin - Otto Bikes, Overtoom 402H, 1054 JS Amsterdam

Specificaties van de BSP Metropolis Comfort

Verkrijgbare kleuren dames
  • azuur blauw mat
  • zwart mat
  • retro groen mat
Verkrijgbare framematen dames 51 - 57
Gewicht
+/- 21kg

Frame

Zadel
Comfortabel en breed Selle Royal Gipsy zadel
Voordrager
Nederlands fabrikaat, oversized light
Wiel
Brede 38mm velgen, dikke spaken in voor- en achterwiel
Kettingkast
Sterke hard plastic Hesling kast
Spatborden
Degelijk staal met massief stalen 5mm stangen
Frame
Alu oversized oval met hogere balhoofdbuis

Veiligheid

Band
Schwalbe Impac 622-47 met breaker anti-leklaag
Standaard
Oversized dubbele poot model BigFoot
Slot
AXA ringslot type Solid, ART** keuring
Remsysteem
Shimano terugtraprem met 3 versnellingen
Verlichting
LED voor en achter

Prijzen

€ 619,00  

Vind een dealer

Alle Transportfietsen