De Gaev gaat echt terug naar het pure fietsen van de jaren zeventig: staal frame, strak design en een fijne zithouding. Maar laat je niet op het verkeerde been zetten door het eenvoudige design en het vriendelijke prijskaartje. De Gaev heeft een prima afmontage met de KMC ketting, de uitstekende Spanninga verlichting en de degelijk meegelakte spatborden en kettingkast.

Gewoon een top fiets voor jou!

Verkrijgbare kleuren

Heren
 • Onyx black mat
 • Desert Glow Mat
 • Metal Grey Gloss
Dames
 • Onyx black mat
 • Desert Glow Mat
 • Metal Grey Gloss

Verkrijgbare framematen

Heren

57cm en 62cm

Dames

51cm en 58cm

Bijzonderheden

top verlichting

Spanninga is een Nederlandse speler op de verlichtingsmarkt. Met BSP werken wij graag samen met deze noorderlingen, gewoon topkwaliteit met een mooi design!

Voor de veiligheid is verlichting super belangrijk, wij besparen hier niet op en gaan altijd voor kwaliteit. We zorgen dat je goed zichtbaar bent, ook in het donker.

drager made in Holland!

Het komt niet meer veel voor tegenwoordig, maar echt handwerk bestaat nog steeds in Nederland. Een mooi voorbeeld is deze voordrager, gelast en gelakt door het familiebedrijf Steco in het mooie Stroe...

Steco is al sinds 1928 bezig om fietsen nog comfortabeler te maken. Steco is dan ook nog een echt familiebedrijf en is net als BSP een echt Hollands familiebedrijf. 

Alfred van der Heiden, eigenaar

Vanaf zijn 14e werkt Alfred bij BSP. Begonnen als fietsmonteur als bijbaantje naast school, zo is zijn passie voor fietsen ontstaan

“Ik ben begonnen met het repareren en opknappen van fietsen, ik zag daardoor op jonge leeftijd al de ontwerpfoutjes in de fietsen en het materiaal dat beter kon”, legt hij uit. “Dat is de reden dat ik ben gaan ontwerpen. In tegenstelling tot veel grotere merken word ik als designer niet beperkt door bijvoorbeeld budget, ontwerpkaders of leverancier keuzes en dat is het mooie van een zelfstandig merk als BSP. Ik kan vrij ontwerpen waarbij de gebruiker altijd leidend is.

Ontwerper

 “Voor ik aan de slag ga met het uitwerken van een ontwerp zie ik de fiets al helemaal in 3D in mijn hoofd.” Alfred ontwerpt de fietsen altijd met de gebruiker als uitgangspunt, alsof hij de fiets zelf intensief moet gaan gebruiken. “Ik hou van fietsen, ik ben een beetje een fanaat en ik moet het heerlijk vinden om op mijn ontwerpen te fietsen”, bekent hij.

Sample fiets

Van elke ontwerp wordt een sample fiets gebouwd voor intensief gebruik. Deze wordt uitvoerig getest voor het model in productie wordt genomen. De sample fiets is een heel belangrijk onderdeel van het ontwerpproces. “We willen het stuur in onze handen voelen. We willen voelen hoe hij trapt, hoe de stabiliteit en de zithouding is. Op die manier leer je een fiets goed kennen en weet je ook wat je moet verbeteren.”

Elke fiets heeft zijn eigen gebruikskenmerken. Een fiets die je in de stad gaat gebruiken heeft heel andere kenmerken dan een stoere toerfiets voor de lange afstanden. Een E-Bike is weer heel anders. Door te fietsen voelen Alfred en zijn team wat de gebruiker voelt en zien zij de verbeterpunten. Daardoor is BSP in staat om een echte gebruiksfiets te bouwen.

Specificaties van de BSP Gaev

Verkrijgbare kleuren heren
 • Onyx black mat
 • Desert Glow Mat
 • Metal Grey Gloss
Verkrijgbare kleuren dames
 • Onyx black mat
 • Desert Glow Mat
 • Metal Grey Gloss
Verkrijgbare framematen heren 57cm en 62cm
Verkrijgbare framematen dames 51cm en 58cm
Versnellingen
3 speed met terugtraprem
Wielen
Hoge Dutch19 velgen met dikke G13 spaken
Frame
Staal klassiek oversized rond
Voordrager
Retro staal Hollands Steco
Spatborden
Gelakt staal
Spatbordstangen
Degelijk massief staal
Kettingkast
Staal gelakt
Ketting
KMC Z1 long life
Banden
Schwalbe Impac met breakerlaag, maat 622-47
Slot
Ringslot ART++ Abus model 485
Verlichting
Spanninga LED voor en achter
Standaard
Stabiele Ursus model Mooi

Prijzen

€ 679,00  

€ 59,00   praktische achterdrager

Vind een dealer