De Gaev gaat echt terug naar het pure fietsen van de jaren zeventig: strak design en een fijne zithouding. Maar laat je niet op het verkeerde been zetten door het eenvoudige design, de Gaev is een heerlijke e-bike met een fijne ondersteuning door de Steps middenmotor.

Een top fiets voor jou!

Verkrijgbare kleuren

Heren
  • Onyx black mat
  • Desert Glow Mat
Dames
  • Onyx black mat
  • Desert Glow Mat

Verkrijgbare framematen

Heren

57cm en 62cm

Dames

51cm en 58cm

Bijzonderheden

Shimano STEPS 5000 systeem

Shimano's lichtste motor tot nu toe levert een soepele, maar krachtige en natuurlijke fietservaring. 

Het maakt al je dagelijkse activiteiten een stuk leuker en makkelijker. Naast het lichte gewicht valt bij deze motor ook de geruisloze ondersteuning en het natuurlijke fietsgevoel op.

De Shimano accu's staan bekend om hun kwaliteit; na 1000 oplaadcycli heeft de accu nog steeds ruime power. Of je kiest voor de 418Wh of de 504Wh(*) uitvoering, je bent altijd verzekerd van een betrouwbare ondersteuning.

* met uitzondering van de BSP GAEV e

drager made in Holland!

Het komt niet meer veel voor tegenwoordig, maar echt handwerk bestaat nog steeds in Nederland. Een mooi voorbeeld is deze voordrager, gelast en gelakt door het familiebedrijf Steco in het mooie Stroe...

Steco is al sinds 1928 bezig om fietsen nog comfortabeler te maken. Steco is dan ook nog een echt familiebedrijf en is net als BSP een echt Hollands familiebedrijf. 

Alfred van der Heiden, eigenaar

Vanaf zijn 14e werkt Alfred bij BSP. Begonnen als fietsmonteur als bijbaantje naast school, zo is zijn passie voor fietsen ontstaan

“Ik ben begonnen met het repareren en opknappen van fietsen, ik zag daardoor op jonge leeftijd al de ontwerpfoutjes in de fietsen en het materiaal dat beter kon”, legt hij uit. “Dat is de reden dat ik ben gaan ontwerpen. In tegenstelling tot veel grotere merken word ik als designer niet beperkt door bijvoorbeeld budget, ontwerpkaders of leverancier keuzes en dat is het mooie van een zelfstandig merk als BSP. Ik kan vrij ontwerpen waarbij de gebruiker altijd leidend is.

Ontwerper

 “Voor ik aan de slag ga met het uitwerken van een ontwerp zie ik de fiets al helemaal in 3D in mijn hoofd.” Alfred ontwerpt de fietsen altijd met de gebruiker als uitgangspunt, alsof hij de fiets zelf intensief moet gaan gebruiken. “Ik hou van fietsen, ik ben een beetje een fanaat en ik moet het heerlijk vinden om op mijn ontwerpen te fietsen”, bekent hij.

Sample fiets

Van elke ontwerp wordt een sample fiets gebouwd voor intensief gebruik. Deze wordt uitvoerig getest voor het model in productie wordt genomen. De sample fiets is een heel belangrijk onderdeel van het ontwerpproces. “We willen het stuur in onze handen voelen. We willen voelen hoe hij trapt, hoe de stabiliteit en de zithouding is. Op die manier leer je een fiets goed kennen en weet je ook wat je moet verbeteren.”

Elke fiets heeft zijn eigen gebruikskenmerken. Een fiets die je in de stad gaat gebruiken heeft heel andere kenmerken dan een stoere toerfiets voor de lange afstanden. Een E-Bike is weer heel anders. Door te fietsen voelen Alfred en zijn team wat de gebruiker voelt en zien zij de verbeterpunten. Daardoor is BSP in staat om een echte gebruiksfiets te bouwen.

Specificaties van de BSP Gaev E midden

Verkrijgbare kleuren heren
  • Onyx black mat
  • Desert Glow Mat
Verkrijgbare kleuren dames
  • Onyx black mat
  • Desert Glow Mat
Verkrijgbare framematen heren 57cm en 62cm
Verkrijgbare framematen dames 51cm en 58cm

Accu

Bij aankoop van de BSP kan je kiezen voor meerdere accu upgrade´s, zo kan je altijd kiezen voor een accu welke het beste bij je past.

418Wh
Type accu 418Wh
Fietsafstand tot 70km
Support level 1 55-110 km
Support level 3 35-65 km
Support level 5
Gemiddeld 50-80 km
Meerprijs € 0